Rendez-vous secret Obama - Hillary

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi foşti rivali democraţi au discutat pentru prima dată faţă în faţă de la începutul încrâncenatei campanii electorale Barack Obama şi Hillary Clinton s-au întâlnit, joi

Cei doi foşti rivali democraţi au discutat pentru prima dată faţă în faţă de la începutul încrâncenatei campanii electorale

Barack Obama şi Hillary Clinton s-au întâlnit, joi seară, la Washington, pentru o discuţie tête-à‑tête, evitând presa. Clinton îşi anunţă astăzi, oficial, încheierea campaniei.

Potrivit "New York Times", Clinton se află la originea acestei întrevederi discrete, iar Obama, care şi-a petrecut ziua făcând campanie în Virginia, şi-a anulat un zbor spre Chicago pentru a se putea vedea cu fosta rivală.

Conform informaţiilor apărute în presa americană, a fost o întâlnire restrânsă, la care au participat cei doi senatori şi câţiva consilieri. "Ambii au renunţat la anturajul obişnuit, au scăpat de urmărirea echipelor de televiziune, iar decizia de a se întâlni i-a surprins chiar şi pe unii dintre propriii consilieri", scrie NYT.

Hillary Clinton îşi anunţă astăzi suspendarea campaniei în cadrul unui discurs public, după ce Obama a întrunit numărul de candidaţi necesar pentru a deveni nominalizatul democraţilor.

Unificarea campaniilor

Un purtător de cuvânt al lui Obama a declarat că tema discuţiei a fost unificarea partidului şi a campaniilor. "Senatoarea Clinton şi senatorul Obama au avut o discuţie interesantă în legătură cu ceea ce este de făcut pentru a câştiga în noiembrie", se arată într-un comunicat comun.

Nu s-au aflat detalii privind conţinutul conversaţiei, însă comunicatul a fost difuzat în momentul în care a fost evocată posibilitatea ca Obama să-şi invite fostul adversar să conducă alături de el campania prezidenţială din noiembrie în calitate de candidat la funcţia de vicepreşedinte.

Hillary - vicepreşedinte?

Clinton a dat de înţeles că nu aspiră la funcţia de vicepreşedinte, dar nu a precizat cum va răspunde unei eventuale propuneri a lui Obama. Acesta din urmă a declarat pentru CNN că numele fostei Prime Doamne este pe lista favoriţilor pentru acest post, explicând că a desemnat trei persoane să se ocupe de selecţie.

Analiştii subliniază personalităţile diferite ale celor doi. "Wall Street Journal" consideră "improbabil" ca senatoarea Clinton să fie numărul doi la Casa Albă. Totuşi, pentru a câştiga în faţa republicanului John McCain, Obama va avea nevoie de susţinerea celor 17 milioane de persoane care au votat pentru Clinton, scrie AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite