Remaniere vastă în Guvernul norvegian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul norvegian Jens Stoltenberg va anunţa, vineri, cu aproximativ un an înaintea viitoarelor alegeri legislative, o vastă remaniere a Guvernului care va include mai ales înlocuirea în funcţie a şefului diplomaţiei, anunţă presa norvegiană, relatează AFP.

Popularului ministru al Afacerilor Externe, Jonas Gahr Stoere, prezentat ca un posibil înlocuitor al lui Stoltenberg, ar trebui să i se încredinţeze delicatul portofoliu al Sănătăţii, potrivit presei locale.

El o va înlocui pe Anne-Grete Stroem-Erichsen, care se va întoarce la Ministerul Apărării - pe care l-a condus în perioada 2005-2009 - în locul lui Espen Barth Eide, acesta urmând să preia el însuşi şefia diplomaţiei.

Potrivit presei norvegiene, remanierea prevede instalarea unui nou ministru la Cultură şi plecarea actualului ministru al Muncii.

Această remaniere probabilă are loc cu un an înainte de alegerile legislative care se anunţă dificile pentru actuala coaliţie de centru-stânga, la putere din 2005.

Partidul Conservator şi alte formaţiuni de centru-dreapta şi de dreapta, inclusiv dreapta populistă antiimigrare (Partidul Progresului, FrP), sunt creditate cu o majoritate absolută în Parlament, conform ultimelor sondaje.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite