Religia islamică va deveni obiect de studiu în şcolile de stat din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile publice din Germania vor introduce ore de religie islamică în limba germană. Acest lucru a fost decis în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Berlin pe tema integrării

Şcolile publice din Germania vor introduce ore de religie islamică în limba germană. Acest lucru a fost decis în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Berlin pe tema integrării musulmanilor.

"În viitorul nu foarte îndepărtat, acolo unde se doreşte şi unde este necesar - vom avea ore de religie în şcolile din Germania", a declarat Wolfgang Schaeuble, organizatorul conferinţei. El a spus că acest lucru va permite părinţilor să evite trimiterea copiilor la cursuri particulare neoficiale de religie islamică, predate de instructori neatestaţi de stat.

"Vrem să-i combatem pe cei care promovează ura. Scopul este de a oferi islamul ca obiect de studiu predat în limba germană de profesori pregătiţi în Germania", a declarat Schaeuble. Până acum, conţinutul orelor de religie în şcolile din Germania era coordonat de pedagogi împreună cu oficiali ai culturilor creştin şi mozaic.
Lipsa acută de profesori calificaţi pentru a preda religia islamică ar putea însemna că vor trece câţiva ani până când proiectul va fi implementat.

Conferinţa Islamică, care reuneşte anual reprezentanţi ai comunităţii musulmane din Germania şi parlamentari germani, este destinată să aplaneze tensiunile dintre comunitatea musulmană şi societatea germană. În Germania trăiesc circa 3,4 milione de musulmani, majoritatea turci. Un sondaj publicat înaintea conferinţei a arătat că peste jumătate din aceştia se simt ca nişte "musafiri nepoftiţi".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite