Regina Marii Britanii îşi sărbătoreşte în familie ziua de naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Marii Britanii a împlinit, sâmbă, 86 de ani, dar potrivit tradiţiei, va marca evenimentul în cadru privat. Totuşi vor fi trase 41 de salve de tun în parcul Hyde.

În onorea reginei, sâmbătă dimineaţa BBC-ul şi-a început emisiunea cu imnul 'God Save The Queen', iar regimentele regale de la Hyde Park şi Turnul Londrei au tras 41 de salve de tun. La Hyde Park, un cal speriat a scăpat de sub control provocând panică în rândul publicului, dar a fost în cele din urmă stăpânit.

Deşi ziua de naştere a Suveranei britanice este în 21 aprilie, aniversarea sa oficială este sărbătorită de obicei la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie, când vremea este mai bună. Data exactă variază de la o ţară la alta din Commonwealth. La Londra, evenimentul va fi sărbătorit în 16 iunie.

Jubileu de diamant, la 16 iunie


Anul acesta, festivităţile consecrate aniversării reginei vor fi corelate cu cele dedicate împlinirii a 60 de ani de domnie. Pentru a marca momentul, parlamentarii britanici vor să modifice numele Turnului Ceasului din Palatul Westminster sau Big Ben, cum mai este cunoscut, în Turnul Elisabetan.

Ultimul cuvânt în această chestiune îl va avea probabil chiar Majestatea Sa Regina. Dacă numele va fi schimbat- în cele din urmă- nu ar fi pentru prima oară când Parlamentul ar redenumi unul dintre turnurile de la Westminster.

Când palatul a fost reconstruit, în 1860, după un incendiu devastator, turnul din aripa de vest, cunoscut atunci ca Turnul Regelui, a fost redenumit Turnul Victoria, în cinstea reginei Victoria, care avea să devină primul monarh britanic care petrece 60 de ani pe tron

Regina va avea numeroase festivităţi în acest an, cele mai notabile fiind celebrarea jubileului de diamant, care marchează 60 de ani de domnie şi deschiderea jocurilor Olimpice de la Londra, pe data de 27 iulie.

În plus, ea va vizita fiecare regiune din Marea Britanie şi va lua parte la numeroase evenimente. Miercuri va participa la Greenwich, pe malurile Tamisei, la inaugurarea redeschiderii pentru public a corabiei 'Cutty Sark', construită în anul 1869 pentru a transporta ceai, complet restaurată după un incendiu din anul 2007 şi inclusă în patrimoniul UNESCO

Elisabeta a II-a urcat pe tron în 1952, la vârsta de 21 de ani, după moartea tatălui său George al VI-lea. Ceremonia de încoronare a avut loc în 1953.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite