Record de britanici care solicită alimente de urgenţă de la băncile de alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr record de persoane au primit alimente de urgență de la băncile alimentare din Marea Britanie, în ultimele șase luni, a anunţat o organizație de caritate, relatează BBC News.

Trustul Trussell a anunţat că rețeaua băncii sale alimentare a hrănit aproape 110000 de persoane din aprilie până în prezent, comparativ cu un total de 128,697 în perioada 2011-2012.

Băncile alimentare din Marea Britanie, în număr de 270, au menirea să ajute cu alimente persoanele aflate în criză. Acestea sunt aşteptate să hrănească mai mult de 200.000 de oameni, în 2012-2013, deoarece facturile la alimente şi la combustibili vor crește în această iarnă.

În scopul de a primi alimente de urgență, persoanele fizice trebuie să fie menționate de către medici, asistenţi sociali sau ofițerii de legătură în şcoli profesionale.

Numărul de persoane care utilizează bănci de produse alimentare a crescut în Marea Britanie de la 26.000 oameni în 2008-2009 la circa 200.000 în prezent, preconizează trustul Trussell.


Rețeaua celor 270 de bănci alimentare din Marea Britanie funcţionează cu personal format din voluntari şi produse alimentare donate de localnici.

Organizaţiile de caritate lanseaza o bancă alimentară nouă în Regatul Unit la fiecare trei zile şi se aşteaptă ca această creştere să continue până în 2015.

Adrian Curtis, director în reţeaua Bancii de Alimente, a declarat că această creştere a numărului băncilor alimentare este cauzată de creşterea facturilor la utilităţi, scumpirea alimentelor şi combustibililor coroborate cu pierderea locurilor de muncă şi veniturile mici ale populaţiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite