Recep Tayyip Erdogan: Turcia nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcia "nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria", a dat asigurări, joi, premierul Recep Tayyip Erdogan, după ce Parlamentul a adoptat o moţiune ce permite operaţiuni militare în Siria.

"Noi dorim pacea şi stabilitatea în această regiune. Aceasta este intenţia noastră", a spus Erdogan, după ce armata turcă a atacat poziţii din Siria ca urmare a atacului cu obuze de miercuri, soldat cu cinci morţi în Turcia.

"Nu intenţionăm să declanşăm un război cu Siria", a spus Erdogan la Ankara, într-o conferinţă de presă comună cu prim-vicepremierul Iranului, Mohammad-Reza Rahimi. Iranul este principalul aliat al regimului din Siria.

Anterior, vicepremierul turc Besir Atalay explicase că decizia Parlamentului turc de a autoriza operaţiuni militare împotriva Siriei nu înseamnă un mandat pentru un război cu Siria, având mai degrabă un caracter "disuasiv", scrie Mediafax.

"Această moţiune a Parlamentului turc nu este o moţiune de război", a subliniat Atalay. Parlamentul turc a adoptat joi o moţiune depusă de Guvernul islamist-conservator care autorizează armata să desfăşoare, "dacă este necesar", operaţiuni în Siria, la o zi după incidentul de la frontieră soldat cu moartea a cinci civili turci.

La rândul său, Siria a anunţat că "nu doreşte o escaladare a tensiunilor cu vecinii, nici cu Turcia", conform ambasadorului sirian la ONU, Bashar Jaafari. "Guvernul sirian are un interes crucial în menţinerea relaţiilor de bună-vecinătate cu Turcia", a spus ambasadorul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite