VIDEO Rebelii se apropie de Sirt, oraşul natal al lui Muammar Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rebelii libieni au strâns laţul în jurul Sirt, regiunea de origine şi bastionul regimului colonelului Muammar Gaddafi, unde au început negocieri cu triburile locale pentru a obţine predarea paşnică a oraşului, relatează AFP.

Elemente avansate ale rebeliunii, venite din enclava Misrata, şi-au continuat înaintarea către sud-est de-a lungul drumului de coastă ce duce la Sirt, potrivit unui comunicat al Centrului de presă al Consiliului militar al rebelilor din Misrata.

"Ei au ajuns în localitatea Al-Washka, la 137 de kilometri sud de Misrata" şi la cel puţin 100 de kilometri vest de Sirt, potrivit comunicatului.
"Rebelii sunt hotărâţi să îşi continue înaintarea către Sirt pentru a face aici joncţiunea cu combatanţii rebeli veniţi din estul ţării", subliniază acest comunicat.

image

Gaddafi, de negasit

Pe acest front de est, rebelii au continuat marţi să avanseze în direcţia Sirt, făcând un ocol de 80 de kilometri şi capturând portul petrolier Ras Lanuf.
Veniţi din Brega, complex petrolier controlat de ei după retragerea forţelor proguvernamentale către Sirt, rebelii sunt la doar 130 de kilometri de Sirt, care rămâne sub controlul acestor forţe pro-Gaddafi.
Şefii triburilor locale negociau în noaptea de marţi spre miercuri la intrarea în Sirt cu elementele rebeliunii, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al rebeliunii, Mohamed Kish.

"Rebelii încearcă să obţină predarea paşnică a oraşului", a declarat Kish, care nu a precizat dacă este vorba despre o simplă delegaţie a rebelilor sau de o coloană sosită la porţile oraşului.
Împreună cu oraşul Sebah, capitala reigunii Fezzan din vestul ţării, Sirt este citat adeseori ca un posibil refugiu pentru colonelul Muammar Gaddafi , de negăsit în pofida ocupării, marţi, de către rebeli a complexului său rezidenţial din Tripoli.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite