Rebelii libieni nu vor trupe ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional de Tranziţie nu doreşte ca Naţiunile Unite să trimită trupe în Libia pentru procesul de reconstrucţie.

ONU s-a oferit să-i ajute pe rebelii libieni în procesul de reconstrucţie a ţării, dar au fost refuzaţi. Unul dintre reprezentanţii Libiei la ONU, Ibrahim Dabbashi, a explicat refuzul prin situaţia specială din ţara sa, relatează BBC.

„Nu este un război civil, nu este un conflict între două părţi, este vorba de oameni care luptă singuri împotriva unei dictaturi", a declarat el. Trimisul Naţiunilor Unite în Libia, Ian Martin, se aşteaptă totuşi ca noul regim să solicite sprijin pentru formarea şi antrenarea unor noi forţe de poliţie. Martin a mai precizat că una dintre cele mai importante provocări ale organizaţiei este să-i ajute pe rebeli să organizeze alegeri democratice.

Fonduri deblocate

În schimb, rebelii au cerut din nou bani. După ce Parisul a deblocat o parte dintre activele libiene îngheţate în Franţa, Marea Britanie a anunţat ieri că va debloca şi ea 1,55 miliarde de dolari, bani care vor fi folosiţi pentru ajutoare umanitare.

Citeşte şi:

Rebelii cumpără grâu francez cu banii deblocaţi de Paris

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite