Rebelii sirieni controlează frontiera cu Irakul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rebelii sirieni au preluat în cursul zilei de joi controlul asupra tuturor punctelor de frontieră de la graniţa dintre Siria şi Irak, transmite AFP citându-l pe adjunctul ministrului irakian de Interne, Adnan al-Assadi.

Potrivit oficialului irakian, în apropierea frontierei dintre cele două ţări din partea de nord a Irakului au loc lupte între trupele guvernamentale siriene şi insurgenţii din Armata Siriană Liberă (ASL). El a mai afirmat că grănicerii irakieni au văzut cum rebelii sirieni au cucerit un post de frontieră şi au mutilat un colonel al armatei siriene. ASL 'a executat 22 de soldaţi ai armatei siriene sub ochii soldaţilor irakieni', a adăugat el.

Anterior, un colonel din poliţia irakiană a relatat cum insurgenţii sirieni au cucerit postul de frontieră Bukamal, unul dintre principalele puncte de trecere dintre cele două ţări.

De asemenea, irakienii din Siria au început să revină masiv în ţara lor. Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi, la sfârşitul anului 2010 în Siria trăiau circa 1,5 milioane de refugiaţi irakieni care au fugit din calea violenţelor din ţara lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite