Războiul cârnaţilor între Slovenia şi Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slovenia şi Austria se războiesc pe o delicatesă pe care ambele ţări pretind că este că deţin patentul: cârnatul de porc picant Kranjska. Ljublijana a solicitat Uniunii Europene protejarea mărcii aşa cum s-a întâmplat cu parmezanul italian, şampania fanţuzească sau brânza feta grecească.

Slovenii susţin că acesta este un produs tradiţional care se face în regiunea Kranska din secolul XIX.

Această specialitate culinară se prepară din carne de porc tocată, condimentată cu usturoi şi piper. Dar austriecii susţin că cest cârnat este foarte popular nu numai în Slovenia, ci în multe alte ţări vecine care au făcut parte din Imperiul Austro-Ungar.Până şi împăratul Franz Joseph se dădea în vânt după aceşti cârnaţi.

Ministrul sloven al Agriculturii şi Mediului, susţine că toate argumentele sunt de partea ţării sale şi se aşteaptă la o soluţie favorabilă din partea Comisiei Europene.

Dacă Slovenia va avea câştig de cauză, acest lucru îi va afecta serios pe măcelarii austrieci, care vor trebui să schimbe numele acestei mărci. Viena a declarat că pierderea numelui " Kranjska" ar putea genera un dezastru economic pentru producătorii de cârnaţi din Austria.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite