Războiul caricaturilor între arabi şi Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ziar arab a lansat o campanie împotriva caricaturilor cu profetul Mahomed publicate de săptămânalul francez „Charlie Hebdo“.

Cotidianul „Al-Watan", o publicaţie seculară, a inclus, în numărul de luni, 13 desene satirice, sub sloganul: „Să luptăm împotriva caricaturilor cu caricaturi".

Unul dintre ele arată o pereche de ochelari prin care se pot vedea turnurile World Trade Center din New York din care iese fum. Caricatura este intitulată „Ochelari occidentali pentru lumea islamică". Un alt desen înfăţişează pelicula „Inocenţa musulmanilor" sub forma unui şarpe care este „ucis" cu un cuţit. 



„Răspuns civilizat"

Cele două pagini de caricaturi au fost publicate ca parte a unei secţiuni de 12 pagini dedicate răspunsului la caricaturile săptămânalului francez „Charlie Hebdo", care îl înfăţişau pe profetul Mahomed în ipostaze indecente. Într-o altă caricatură, un occidental acuză un om cu barbă că este terorist, până când îşi dă seama că, de fapt, este un israelian, şi nu un arab, iar atunci îi oferă o floare. 

Un alt desen arată două imagini cu arabi, una lângă alta. Unul dintre arabi poartă o pălărie şi o jachetă şi are o barbă scurtă. Celălalt, are pe cap un turban,  barbă lungă, iar în mână ţine un cuţit. Alături se află o torţă al cărei mâner este vopsit în culorile SUA, îndreptată către arabul „extremist". Cititorii „al-Watan", o publicaţie critică la adresa Fraţilor Musulmani şi a preşedintelui egiptean Mohamed Mursi, au reacţionat pozitiv la apariţia suplimentului, unii dintre ei postând comentarii pe website-ul ziarului prin care salutau ideea de „a confrunta gândirea cu gândire".

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite