Războiul ONG-urilor: ruşii vor critica democraţia din Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărat pe criticile ONG-urilor occidentale privind democraţia din Rusia, Institutul Rus pentru Democraţie şi Cooperare a decis să analizeze respectarea drepturilor omului şi a democraţiei

Supărat pe criticile ONG-urilor occidentale privind democraţia din Rusia, Institutul Rus pentru Democraţie şi Cooperare a decis să analizeze respectarea drepturilor omului şi a democraţiei în Occident. ONG-ul rus a deschis, pe 28 ianuarie, două birouri, la Paris şi la New York.

"Ideea creării unor asemenea structuri a apărut în 2007, după ce mai multe ONG-uri străine au criticat sever Rusia", au recunoscut reprezentanţii institutului, citaţi de presa rusă. Amnesty International a realizat, în mai 2007, un raport substanţial privind violarea drepturilor omului în Rusia, iar Organizaţia Freedom House a anunţat, în septembrie anul trecut, că nu mai consideră Rusia ca fiind o democraţie.

"Criticile noastre nu vor fi de natură ideologică", a spus Anatoli Koutcheren, şeful institutului. El menţionează că organizaţia va analiza problemele imigranţilor în ţările occidentale, ale sistemului judiciar şi ale celui de ordine publică, iar în noiembrie va supraveghea alegerile prezidenţiale din SUA. Institutul rus intenţionează, de asemenea, să organizeze dezbateri între experţi şi politicieni ruşi şi occidentali. Biroul parizian, condus de fostul deputat Natalia Norotchnitskaia, se va ocupa de Europa, iar cel din New York, condus de politologul Andranik Migranian, va monitoriza SUA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite