Raul, mai tare ca fratele Fidel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fidel Castro a fost învins în alegerile parlamentare de fratele şi succesorul său, Raul Castro, în vârstă de 76 de ani şi actual preşedinte în exerciţiu. Scrutinul de miercuri nu a

Fidel Castro a fost învins în alegerile parlamentare de fratele şi succesorul său, Raul Castro, în vârstă de 76 de ani şi actual preşedinte în exerciţiu. Scrutinul de miercuri nu a rezervat surprize. Cubanezii au votat lista unică a celor 614 candidaţi pentru acelaşi număr de locuri în Adunarea Naţională, prezentată de autorităţi în 20 ianuarie. Exercitarea dreptului de vot nu este obligatorie în Cuba, chiar dacă toţi cubanezii sunt invitaţi să-şi exprime sprijinul faţă de regimul partidului unic. Potrivit Associated Press, cei care nu se prezintă la vot pot atrage atenţia "nedorită" a organizaţiilor proguvernamentale.

La scrutinul de acum două zile au participat 95% din persoanele cu drept de vot, dar aproximativ 5% din voturi nu au fost validate. Adunarea Naţională îşi va ţine prima şedinţă în 24 februarie, când se va aproba componenţa Consiliului de Stat, ceea ce va permite să se ştie dacă Fidel Castro, în vârstă de 81 de ani, rămâne oficial singur la comandă sau trebuie să-şi oficializeze succesiunea. Deşi mai puţin cunoscut pe scena internaţională, Raul este foarte popular în Cuba, fiind considerat mai pragmatic decât Fidel. Raul, care ocupă în acelaşi timp şi funcţia de ministru al apărării, a câştigat şi alegerile parlamentare din 2005, la o diferenţă mai mică de un procent de "El lider maximo".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite