Rata mortalităţii infantile a scăzut anunţă UNICEF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul copiilor care mor înainte de vârsta de cinci ani a scăzut semnificativ, în ultimii 20 de ani, se arată într-un raport al UNICEF, conform BBC News. ​​

Reducerea ratei mortalităţii infantile se datorează faptului că unele dintre ţările sărace au reuşit să-şi îmbunătăţească nivelul de trai, precum şi modului în care au fost gândite şi implementate programele de ajutor, anunţă UNICEF.

De asemenea, rezultate încurajatoare au fost date de conştientizarea alăptării materne, dar şi de imunizările împotriva bolilor comune. Cel mai vizibil progres în acest sens s-a văzut în statele care au primit asistenţă externă.

Statistica arată că aproximativ 6,9 milioane de copii au murit înainte de vârsta de cinci ani anul trecut, comparativ cu 12 de milioane de decese înregistrate în 1990. Aproape 19.000 de copii sub cinci ani au murit, zi de zi, până în 2011.

"Daca te uiti la țările care au obținut cele mai bune rezultate - Republica Populară Democrată Laos, Timorul de Est și Liberia - în toate acestea ajutoarele externe au constituit un factor foarte important", a declarat reprezentantul britanic al UNICEF, regizorul David Bull.

Eforturile depuse pentru imunizări în cazul unor boli infectioase, cum ar fi pojarul, au redus decesele la nivel global, de la 500.000 în 2000 la 100.000 în 2011,

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite