Răspunsul Rusiei la scutul american: repercusiuni militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia va lua în considerare adoptarea unor măsuri de retorsiune după ce Statele Unite au semnat un pact pentru a instala elemente ale scutului american antirachetă în Cehia, dar este în

Rusia va lua în considerare adoptarea unor măsuri de retorsiune după ce Statele Unite au semnat un pact pentru a instala elemente ale scutului american antirachetă în Cehia, dar este în continuare deschisă la discuţii, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev.

Ministerul rus de Externe a avertizat cu privire la un posibil răspuns militar la scutul american antirachetă din Europa. Pentagonul a calificat drept "belicoase" ameninţările Moscovei, dând totuşi noi asigurări că sistemul american de apărare antirachetă este menit să contracareze ameninţările venind dinspre Orientul Mijlociu şi nu este îndreptat împotriva Rusiei. SUA vor să instaleze o staţie radar foarte puternică în Cehia şi rachete de interceptare în Polonia.

În urma dificultăţilor întâmpinate în negocierile cu Varşovia, Washingtonul a lansat în luna iunie discuţii cu Lituania, pentru a stabili dacă ar putea opta pentru această ţară în cazul unui eşec cu Polonia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite