Rămăşiţele a peste 100 de victime ale masacrului de la Srebrenica, exhumate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămăşiţele pământeşti a peste o sută de victime ale masacrului de la Srebrenica din 1995 au fost exhumate dintr-o groapă comună descoperită în zona oraşului bosniac, au informat miercuri surse oficiale, citate de AFP.

Într-o perioadă de trei săptămâni de lucru, au fost exhumate 12 schelete complete şi fragmente de oseminte aparţinând unui număr de 106 victime, a declarat un membru al echipei de experţi legişti care efectuează lucrările.

Lucrările de la această groapă comună - lungă de 23 de metri, lată de trei şi adâncă de 1,5 metri - s-au încheiat miercuri, potrivit Agerpres.

Situată în apropierea satului Vidikovac, din împrejurimile Srebrenica, această groapă comună este cea de-a 80-a în care au fost aruncate victimele masacrului de la Srebrenica descoperită până în prezent.

Masacrul de la Srebrenica a fost o crimă de război în timpul războiului din Bosnia, care este clasificat de tribunalele ONU ca genocid. În zilele şi săptămânile care au urmat masacrului de la Srebrenica, comis în iulie 1995, numeroase cadavre au fost exhumate din anumite locuri şi reîngropate în alte gropi comune, pentru a ascunde amploarea crimelor.

Circa 8.000 de bărbaţi şi adolescenţi musulmani au fost ucişi de forţele sârbe bosniace în masacrul de la Srebrenica, în termen de câteva zile, cu cinci luni înainte de sfârşitul războiului din Bosnia (1992-1995).

Până în prezent, peste 5.600 de persoane care au pierit în masacru, au fost identificate după ce rămăşiţele lor au fost exhumate din gropile comune descoperite în regiune.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite