Raliul miliardarilor se poticneşte prin Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70 de maşini de lux s-au plimbat cu avionul din Germania până în Grecia, în timp ce şoferii s-au trezit la Istanbul Gumball 3.000 este un concurs internaţional între posesorii de

70 de maşini de lux s-au plimbat cu avionul din Germania până în Grecia, în timp ce şoferii s-au trezit la Istanbul

Gumball 3.000 este un concurs internaţional între posesorii de maşini de lux, care se întrec, an de an, pe străzile Europei, parcurgând de fiecare dată câte un traseu cu lungimea de fix 3.000 de mile (5.000 de km). Anul acesta, ruta raliului miliardarilor era Londra - Atena via Amsterdam, München, Veneţia şi Dubrovnik. Dar evenimente neprevăzute au schimbat puţin planul iniţial.

Ideea organizării raliului a avut-o Maximillion Cooper, un fost fotomodel pentru Casa de Modă Armani. El a fost inspirat de filmul artistic "Gumball Rally", o comedie din 1976, în care era vorba despre o cursă de maşini între cele două oceane. Cooper a considerat că ar fi mai interesant pentru oamenii bogaţi dacă traseul ar fi altul în fiecare an. Apoi a impus o limită de 3.000 de mile, pentru ca traseele să fie comparabile. De aici numele: "Gumball 3.000". Şoferii participanţi se amuză şi dau petreceri monstruoase în fiecare oraş în care se opresc, concursul neavând o miză sportivă, ci, mai degrabă, una turistică. Peste 100 de maşini Ferrari, Lamborghini şi Rolls Royce au plecat, anul acesta, din Londra, pe 29 aprilie. În aceeaşi seară, maşinile au ajuns în Olanda. După ce plătiseră taxa de participare de 55.000 de dolari, şapte dintre piloţi şi-au pierdut permisul de conducere. Motivul? Poliţia olandeză i-a prins gonind cu viteze de două-trei ori mai mari decât limita permisă, de numai 50 km/oră. A doua zi, după intrarea în Germania, alte 70 de maşini au fost oprite pentru că au încălcat restricţiile de viteză, iar şoferii au fost escortaţi, politicos, până la aeroport.

Traseul se va efectua invers

Concurenţii s-au trezit, de 1 mai, la Istanbul. Maşinile, în schimb, au ajuns - cu un Antonov de mărfuri - la Atena! Hotărâţi să nu cedeze în faţa cerbiciei autorităţilor, miliardarii au venit imediat, cu un alt avion, la Atena. S-a calculat traseul şi s-a făcut altă cursă. Raliul a fost reluat, în sens invers, de la Atena spre Londra, dar prin Albania. Pe 2 mai, locuitorii din Tirana i-au întâmpinat cu urale, iar ieri concursul a trecut prin Slovacia.

Astăzi, petrecăreţii ajung din nou în Germania, la Berlin, dar acum sunt hotărâţi să respecte limitele de viteză. În fond, distracţia contează!

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite