Putin îl ironizează pe candidatul republican la preşedinţia SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat, marţi, că este gata să colaboreze cu republicanul Mitt Romney, dacă acesta va fi ales preşedinte al SUA, precizând, nu lipsit de ironie, că apreciază sinceritatea acestui om politic care a calificat Rusia drept "inamicul geopolitic numărul unu" al Washington-ului, transmite AFP.

"Faptul că Mitt Romney ne consideră drept inamici, este un lucru rău, dar faptul că o spune deschis, sincer, ne demonstrează că este un om cinstit - ceea ce este un lucru bun" - a declarat liderul de la Kremlin.

În urmă cu o săptămână preşedintele rus a oferit asigurări că va putea colabora cu oricare preşedinte american va fi ales în luna noiembrie, scrie Agerpres.

Vladimir Putin a mai adăugat că declaraţiile lui Mitt Romney au venit să confirme suspiciunile Rusiei cu privire la scutul antirachetă al NATO în Europa.

"Sunt recunoscător pentru faptul că şi-a formulat atât de clar poziţia pentru că ne confirmă încă o dată faptul că raţionamentul nostru privind scutul antirachetă este corect", a mai adăugat Putin, precizând că aceste afirmaţii ale candidatului republican trebuie să convingă întreaga comunitate internaţională şi în special pe partenerii europeni ai Moscovei, de validitatea poziţiei ruse în ceea ce priveşte scutul antirachetă.

Moscova consideră scutul antirachetă drept o ameninţare la adresa propriei securităţi, în pofida asigurărilor liniştitoare formulate de NATO.

În cazul în care va fi ales, Mitt Romney şi-a precizat intenţia de a fi mai puţin "flexibil" în relaţia cu Moscova decât preşedintele democrat Barack Obama, pe care-l acuză că ar fi prea conciliant cu Kremlinul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite