Putin cere ca politica Rusiei privind exportul de gaze naturale să fie revizuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politica Federaţiei Ruse privind exportul de gaze naturale trebuie revizuită, pentru a profita de cererea în creştere din Asia. Declaraţia a fost făcută de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, după ce Gazprom a demarat, marţi, exploatarea zăcămintelor în Arctica, pentru a furniza gaze naturale Europei.

Vladimir Putin a ordonat Gazpromului să-şi actualizeze strategiile şi să se orienteze şi pe piaţa din Asia, în special în China, primul consumator de energie din lume. Asta, în condiţiile în care Rusia a încercat fără succes, de-a lungul anilor, să semneze un contract cu Beijingul pentru a furniza combustibili prin conductă.

Şi asta, deoarece cele două ţări nu au reuşit să ajungă la un consens pe marginea preţului şi rutelor de transport.

Totodată, în ultimul an, Vladimir Putin a cerut Gazpromului să-şi dezvolte capacităţile de a produce gaze naturale lichefiate, care pot fi exportate pe mare. Astfel, gigantul rus a lansat mult aşteptatul proiect din Arctica, unde sunt exploatate zăcăminte în peninsula Iamal.

"Volumul gazelor este foarte mare, iar lucrul este comparabil cu proiectele din timpul Uniunii Sovietice, când au fost lansate strategiile de gaze la scară mare", a menţionat Putin.

Regiunea Bovanenkovo, unde se efectuează extragerile, ascunde aproape cinci mii de milioane de metri cubi de gaze naturale. 115 miliarde de metri cubi de gaze naturale vor fi livrate, în special Europei, până în 2017.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite