Putin a testat un manual electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul rus a fost primul care a încercat un astfel de dispozitiv care va ajunge în mâinile elevilor ruşi la 1 septembrie, când vor începe noul an şcolar.

La 1 septembrie în mai multe regiuni ruseşti va începe un experiment ce constă în introducerea unor manuale electronice. Anatoli Ciubais, şeful companei ruse de nanotehnologie (RUSNANO), a fost cel care a venit la întâlnirea cu premierul rus Vladimir Putin cu exemplarul experimental, informează postul de radio Vocea Rusiei. Acest manual electronic seamănă cu un iPad, însă este cu mult mai subţire şi se îndoaie. Manualul nu conţine sticlă şi nu este periculos, chiar şi în cazul în care şcolarii se vor bate cu aceste cărţi electronice.

286 de euro bucata

Principala caracteristică este că cipurile sale sunt realizate din polimeri şi nu din siliciu, fiind un computer fără silicon, susţin specialiştii ruşi. De fapt, acestă carte electronică va cuprinde informaţii din toate disciplinele de studiu pentru elevii de până la clasa a şasea. Preţul unui singur exemplar este destul de piperat, 12.000 de ruble (286 de euro), dar Ciubais i-a promis lui Putin că pe măsură ce manulalele vor fi produse în masă, preţul lor va scădea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite