VIDEO Putin a învăţat să joace hochei pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vladimir Putin i-a surprins din nou pe ruşi, după ce a jucat hochei împreună cu mai mulţi copii. Purtând o uniformă în culorile albastru-roşu şi cu numele Putin pe spate, premierul a trimis de două ori pucul în poartă, în timpul unui antrenament al tinerilor jucători de hochei, relatează Ria Novosti.

Putin (58 de ani) s-a alăturat echipei „Urşii Albi" care a efectuat un meci de antrenament cu formaţia „Înainte" pe stadionul Lujniki din Moscova. „Este un sport captivant şi plin de energie. Seamănă puţin cu schiul alpin. Din punctul meu de vedere este mai puţin violent decât fotbalul", a declarat Putin părăsind transpirat stadionul.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a declarat că premierul a început să ia lecţii de hochei pe gheaţă doar în urmă cu două luni, după ce le-a promis unor tineri jucători de hochei din oraşul său natal Sankt Petersburg că va învăţa să se descurce cu crosa. Peskov a mai precizat că premierul s-a antrenat cu legendarul jucător sovietic Aleksei Kassatonov.

Vladimir Putin, deţinător al centurii negre la judo, îşi cultivă imaginea de bărbat macho şi sportiv. Aventurile sale, la comanda unui avion pentru a stinge incendii de pădure sau alături de animale sălbatice, pilotarea unei maşini de curse sau a primului hibrid rusesc sunt foarte mediatizate şi generează speculaţii privind intenţiile lui Vladimir Putin de a candida pentru un nou mandat prezidenţial în 2012. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite