Putin se vede şeful guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Kremlin candidează la alegerile din decembrie pentru un loc în Dumă Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, ieri, că speculaţiile potrivit cărora ar putea conduce un

Liderul de la Kremlin candidează la alegerile din decembrie pentru un loc în Dumă

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, ieri, că speculaţiile potrivit cărora ar putea conduce un viitor guvern în calitate de premier sunt "realiste", relatează Reuters.

În cadrul unui discurs rostit în cursul congresului principalei formaţiuni pro-Kremlin, Rusia Unită, Putin a anunţat, de asemenea, că va ocupa prima poziţie pe lista candidaţilor partidului pentru alegerile legislative din decembrie, fapt ce îi garantează un loc în Duma de Stat, Camera inferioară a parlamentului de la Moscova.

"A conduce guvernul este o propunere perfect realistă, dar încă este prea devreme să mă gândesc la acest lucru", a adăugat liderul de la Kremlin.

"Pentru acest lucru trebuie îndeplinite minimum două condiţii. În primul rând, Rusia Unită trebuie să câştige parlamentarele. În al doilea rând, ca preşedinte trebuie ales un om onest, capabil, eficient şi modern, cu care să se poată lucra bine", a subliniat el.

Conform Constituţiei, Putin nu mai poate candida la alegerile din martie 2008 după două mandate consecutive.

În schimb, ar putea fi premier, cu prerogative puternice, lăsând un om de încredere la Kremlin. Noul premier Viktor Zubkov, fidel preşedintelui, ar putea fi ales şef de stat în martie. Potrivit Comisiei electorale centrale, preşedintele poate conduce o listă electorală continuând să exercite funcţiile prezidenţiale. "Legea nu-i interzice preşedintelui să candideze la un scrutin, inclusiv la alegerile parlamentare", a declarat un membru al Comisiei.

"Putin are tot dreptul să conducă lista oricărui partid. Constituţia nu îl împiedică. El îşi păstrează postul până la alegerile din 2008", a spus Dmitri Oreşkin, analist independent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite