Putin îşi trimite tinerii adepţi la studii în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea de tineret pro-Kremlin "Naşi" va selecta din rândul său pe cei mai capabili susţinători ai preşedintelui Vladimir Putin (foto) pentru a-i trimite să studieze în universităţile

Mişcarea de tineret pro-Kremlin "Naşi" va selecta din rândul său pe cei mai capabili susţinători ai preşedintelui Vladimir Putin (foto) pentru a-i trimite să studieze în universităţile din Marea Britanie. Aici speră să înveţe cum să transforme Rusia într-un "lider mondial", scrie cotidianul "Telegraf". Autorităţile ruse vor avea de unde alege, pentru că mişcarea numără peste 100.000 de membri. De când a venit la putere, actualul locatar de la Kremlin s-a preocupat să-şi atragă tinerii.

A înfiinţat o organizaţie de tineret pe lângă formaţinea politică care îi este loială, Rusia Unită. Grupul "Naşi", care are ca obiectiv susţinerea lui Vladimir Putin în faţa inamicilor din ţară şi străinătate, a devenit foarte cunoscut anul trecut, când l-a hărţuit luni de zile pe ambasadorul britanic Anthony Breton, după ce acesta participase la o conferinţă anti-Kremlin. "Naşi" au şi un program educativ.

Ei îşi propun să creeze noi lideri pentru secolul XXI - o generaţie care să fructifice succesele din prima decadă a noului secol. "Naşi" resping pe oricine nu le împărtăşeşte opiniile. Astăzi, Rusia se bucură din nou de un sentiment de mândrie naţională, iar cei care-i pun la îndoială importanţa riscă să primească o vizită din partea băieţilor de la "Naşi"... Intenţia liderilor ruşi de a trimite tinerii la studii în Marea Britanie vine în contradicţie cu ameninţările că vor închide sediile British Council din Sankt-Petersburg şi Ekaterinburg.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite