Putin va apăra politica Rusiei în faţa NATO, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea veni totuşi la summitul NATO din aprilie de la Bucureşti, unde se va discuta şi despre candidaturile Georgiei şi Ucrainei pentru aderarea la Alianţă,

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea veni totuşi la summitul NATO din aprilie de la Bucureşti, unde se va discuta şi despre candidaturile Georgiei şi Ucrainei pentru aderarea la Alianţă, a declarat prim-vicepremierul rus, Serghei Ivanov, care a participat la conferinţa pentru securitate de la Munchen.

La cea de-a 44-a Conferinţă internaţională dedicată securităţii, vicepremierul Serghei Ivanov a încercat să-i facă pe participanţi să înţeleagă încotro merge Rusia. În discursul său, el a abordat nu doar chestiuni de politică internă, dar şi de securitate strategică.

Publicaţia "Gazeta" scrie că Ivanov nu a convins auditoriul. El nu a lansat alte atacuri la adresa Occidentului, aşa cum a făcut preşedintele Putin anul trecut. Discursul prim-vicepremierului a fost mai mult decât moderat.

O singură dată oficialul rus şi-a permis un reproş voalat la adresa SUA: "Terorismul este inamicul numărul unu al lumii civilizate, dar nu trebuie ca sub scutul acţiunilor antiteroriste să-ţi realizezi propriile interese geopolitice şi economice", a spus el.

Tonul paşnic l-a păstrat Ivanov şi pe coridoarele reuniunii. El a promis că Rusia nu are de gând să recunoască independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud de îndată ce provincia Kosovo îşi va proclama independenţa. El şi-a exprimat însă nedumerirea în legătură cu posibila aderare la Tratatul Atlanticului de Nord a celor două foste republici sovietice, Georgia şi Ucraina, reamintind însă că orice stat este liber să ia astfel de decizii.

Ivanov a declarat că Rusia vrea să ocupe un loc potrivit în politica mondială, dar nu doreşte o confruntare directă cu rivalii săi.
(Viorica Marin)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite