Putin dă ordine pentru încă 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un nou discurs antioccidental, Vladimir Putin a criticat, pe un ton dur, amplasarea bazelor americane din România şi Bulgaria. Rusia nu se va lăsa atrasă "în noua cursă a

Într-un nou discurs antioccidental, Vladimir Putin a criticat, pe un ton dur, amplasarea bazelor americane din România şi Bulgaria.

Rusia nu se va lăsa atrasă "în noua cursă a înarmărilor", a declarat, ieri, preşedintele Vladimir Putin, în cadrul unuia dintre ultimele sale discursuri. Liderul de la Kremlin a lansat un program privind dezvoltarea economică şi militară a Rusiei până în 2020.

Vladimir Putin a folosit prilejul pentru a critica din nou extinderea NATO şi amplasarea unor elemente ale scutului american antirachetă în Europa Centrală. "NATO se extinde. Se apropie de graniţele noastre", a precizat el. "Ne-am retras bazele din Cuba şi Vietnam.

Ce am primit în schimb? Noi baze americane în România şi Bulgaria şi o a treia zonă de apărare antirachetă în Polonia", a subliniat preşedintele rus, explicând că nu este vina ţării sale pentru actuala stare de lucruri.

"Nu noi am investit miliarde de dolari în dezvoltarea sistemelor de armament", a afirmat Putin. De notat însă că, în timpul celor două mandate, Putin a decis alocarea unui buget mai mare pentru apărare şi a aprobat exerciţii militare la scară mare.


Arme sofisticate şi creştere economică


Deşi a declarat că nu se vor implica în "cursa înarmărilor", Putin a precizat că ruşii sunt "obligaţi" să riposteze. "Rusia a avut şi va avea întotdeauna un răspuns la aceste noi provocări", a insistat liderul de la Kremlin. Potrivit lui Putin, în următorii ani, Rusia va dezvolta arme noi, ale căror caracteristici vor fi aceleaşi sau "mai sofisticate decât ale celor de care dispun multe state". De la venirea sa la putere, principalul lucru realizat este "stabilitatea".


Nu sunt de neglijat nici schimbările din viaţa cetăţenilor de rând şi revenirea "pe scena lumii ca un stat de care se ţine cont". Pentru următorii 12 ani, Putin a stabilit ca obiectiv economic creşterea de patru ori a productivităţii muncii, pentru ca ţara să nu se mai bazeze numai pe veniturile obţinute din resurse naturale.


Dispute cu miros de petrol


Multe conflicte diplomatice "miros a gaze şi petrol", a spus Putin, apreciind că se duce o luptă "necinstită" pentru accesul la resursele naturale ale Rusiei, date de Dumnezeu.


"Sub pretextul declaraţiilor despre libertate şi o societate deschisă, uneori, suveranitatea statelor este distrusă", a mai subliniat liderul rus, care a promis că va deveni premier dacă Dmitri Medvedev câştigă alegerile din martie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite