Putin cere un vot pentru viitorul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> În ultimul discurs înaintea alegerilor prezidenţiale, liderul de la Kremlin i-a îndemnat pe cetăţeni să aleagă stabilitatea. La finalul campaniei electorale, preşedintele Vladimir

>> În ultimul discurs înaintea alegerilor prezidenţiale, liderul de la Kremlin i-a îndemnat pe cetăţeni să aleagă stabilitatea.

La finalul campaniei electorale, preşedintele Vladimir Putin a apărut, ieri, pe micul ecran pentru un ultim discurs, în care le-a cerut alegătorilor să voteze pentru "viitorul" şi "stabilitatea" Rusiei. Apelul liderului rus vine în contextul în care Dmitri Medvedev, candidatul ales de el, are toate şansele să fie propulsat la Kremlin încă din primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Pe un ton solemn, Putin a subliniat că viitorul preşedinte are nevoie de încrederea întregii societăţi ruse pentru a putea activa la maximă turaţie. De aceea, el a subliniat că votul fiecărui alegător este foarte important. "Vă cer să mergeţi la vot duminică. Şi să votaţi pentru viitorul tuturor, împreună", a afirmat liderul de la Kremlin, care conduce Rusia din 2000 şi se pregăteşte pentru funcţia de premier.

Vladimir Putin a ţinut acest discurs la finalul unei campanii electorale cenuşii, marcată de lipsa oricărei mize, a dezbaterilor şi a suspansului, victoria lui Medvedev fiind mai presus de orice îndoială. În ultimele săptămâni, prim-vicepremierul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Gazprom a fost omniprezent la televiziunile naţionale.

Comunistul Ghennadi Ziuganov, ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski şi proeuropeanul Andrei Bogdanov, ceilalţi trei candidaţi condamnaţi să joace roluri de figuranţi în această cursă prezidenţială, au avut mai puţini timpi de antenă decât Medvedev.


Mobilizare prin SMS


Pentru a încuraja ruşii să meargă la vot şi a legitima la maximum alegerea lui Medvedev, s-au folosit toate mijloacele posibile. Ca şi la alegerile legislative din decembrie, operatorii de telefonie mobilă trimit SMS-uri cerând populaţiei să meargă la urne. Azi, opoziţia liberală, care nu şi-a putut înregistra candidatul la preşedinţie, va aduce la Comisia electorală peste 5.000 de semnături ale unor personalităţi şi cetăţeni de rând care refuză să participe la "farsă".


Medvedev se vinde ca pâinea caldă


Cu două zile înainte de alegeri, ruşii îşi arată deja simpatia pentru cel care îi va lua locul lui Putin la Kremlin. Astfel, fotografiile cu Dmitri Medvedev se vând mai bine decât cele cu Vladimir Putin. "Circa 70% din cumpărători cer fotografia lui Medvedev şi numai 30% din ei îl preferă pe Putin", a dezvăluit Vladimir Tîşko, proprietarul portalului vRamke.ru, specializat în comercializarea fotografiilor cu politicieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite