Putin: SUA acţionează precum un „parazit“ al economiei mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite trebuie să înceteze să paraziteze economia mondială jucând pe monopolul dolarului, a declarat premierul rus Vladimir Putin.

Şeful guvernului rus a făcut aceste comentarii după compromisul la care au ajuns republicanii şi democraţii americani privind creşterea plafonului datoriei publice a Statelor Unite, relatează agenţia Ria Novosti.

„Decizia luată duminică nu face altceva decât să amâne adoptarea măsurilor sistemice. Statele Unite cheltuiesc mai mult decât îşi permit şi trăiesc ca un parazit pe spinarea economiei globale", a subliniat fostul lider de la Kremlin, la întâlnirea cu tinerii prezenţi în tabăra politică a tineretului rus organizată pe malul lacului Seliger, din regiunea Tver.

Citeşte şi: Putin: SUA se poartă ca nişte huligani!

Luna trecută, Vladimir Putin îi acuzase americanii că sunt nişte „huligani" care inundă lumea cu bani tipăriţi fără acoperire economică. Totuşi, Putin a fost nevoit să recunoască faptul că politicienii americani „au fost rezonabili şi suficient de responsabili pentru a lua o decizie echilibrată pentru că o posibilă incapacitate de plată a SUA ar fi afectat economia globală, ceea ce n-ar fi fost bine deloc", a mai spus şeful guvernului rus

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite