Putin şi Sarkozy, împreună la judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mărturisire surprinzătoare a venit din partea premierului rus Vladimir Putin care, la sfârşitul săptămânii trecute, a acordat un interviu cotidianului francez "Le Figaro".

O mărturisire surprinzătoare a venit din partea premierului rus Vladimir Putin care, la sfârşitul săptămânii trecute, a acordat un interviu cotidianului francez "Le Figaro".

Reafirmându-şi pasiunea pentru artele marţiale, Putin a povestit că îl va întâlni în curând pe Nicolas Sarkozy în sala de antrenament, întrucât au stabilit că vor face o şedinţă comună de antrenament.

"Sarkozy este interesat de artele marţiale şi i-am promis că îi voi arăta câteva mişcări", a declarat şeful Executivului de la Moscova. Putin, acum în vârstă de 55 de ani, este expert în judoka, iar pe internet pot fi găsite numeroase înregistrări în care apare purtând centura neagră.

Referindu-se la liderul de la Paris, Putin a mai spus că relaţiile dintre ei "prezintă un caracter constructiv" şi că au stabilit "raporturi foarte amicale într-un mod progresiv". "Avem încredere unul în altul tot mai mult", a mai precizat pentru "Le Figaro" Vladimir Putin.

Sarko, apreciat pentru "rolul de pacificator"

Premierul rus s-a referit şi la efortul depus de liderul de la Elysee în medierea crizei din Georgia. "Am apreciat rolul de pacificator pe care l-a jucat Nicolas Sarkozy", a menţionat el. Putin a explicat din nou că Rusia nu a făcut altceva decât să răspundă provocării militare lansate de Georgia.

"Nu revendicăm niciun teritoriu suplimentar şi, dacă militarii noştri au rămas în zonele de securitate, este doar pentru a proteja Osetia de Sud", susţine el. Liderul rus a mai subliniat că relaţiile dintre Rusia şi SUA s-au deteriorat din cauza Washingtonului, americanilor revenindu-le în prezent datoria să refacă aceste legături. Premierul a amintit că în situaţii extreme cele două ţări sunt capabile să îşi unească eforturile, referindu-se la cele două războaie mondiale şi la ajutorul acordat atunci de SUA, "pe care Rusia nu îl va uita niciodată".

Relaţia dintre mine şi Nicolas Sarkozy are un caracter constructiv. Avem încredere unul în altul tot mai mult.
Vladimir Putin, premierul Rusiei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite