Putin şi-a propus ca Rusia să depăşească PIB-ul Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Rusia are nevoie în continuare de consolidarea forţelor politice şi de solidaritatea societăţii. Este nevoie de conlucrarea în armonie a tuturor eşaloanelor puterii, în cel mai strâns

"Rusia are nevoie în continuare de consolidarea forţelor politice şi de solidaritatea societăţii. Este nevoie de conlucrarea în armonie a tuturor eşaloanelor puterii, în cel mai strâns parteneriat posibil", a declarat Vladimir Putin, la reuniunea extraordinară de astăzi a Dumei de Stat. Camera inferioară a parlamentului rus a validat candidatura fostului preşedinte la funcţia de prim-ministru, cu o majoritate absolută de 392 de voturi pentru şi 56 împotrivă. Voturile împotrivă au aparţinut comuniştilor.

Putin şi-a trasat ca sarcină pentru acest an ridicarea competitivităţiii economice şi depăşirea produsului intern brut (PIB) al Marii Britanii de către Rusia, potrivit Interfax. Rusia ocupă în prezent locul şapte în lume, iar, conform prognozelor pe anul acesta, poate să avanseze şi să depăşească PIB-ul Marii Britanii, una dintre ţările occidentale membre ale G8 .

Diminuarea fiscalităţii în sectorul petrolier

Printre obiectivele economice ale viitorului guvern, pe care le-a prezentat succint în discursul din Dumă, se numără diminuarea fiscalităţii în sectorul petrolier, atragerea cât mai multor importanţi investitori străini, un regim fiscal relaxat, perfecţionarea legislaţiei financiare, îmbunătăţirea infrastructurii, combaterea corupţiei, standarde de viaţă mai bune pentru ruşi.

Fostul preşedinte a promis că va oferi sprijin necondiţionat armatei şi flotei ruse. "Numai o armată pregătită de luptă, bine echipată şi dotată cu un moral de oţel poate apăra suveranitatea şi integritatea ţării", a declarat noul premier al Rusiei, adresându-se Dumei, dominată de partidul său, Rusia Unită, al cărui lider a devenit începând de miercuri.

"Din anul 2001, circa 300 de noi modele de echipamente militare au intrat în dotarea armatei, ceea ce este insuficient.

Pe viitor, susţinerea armatei şi flotei va constitui prioritatea noastră necondiţionată", a subliniat Vladimir Putin. El a adăugat că importante fonduri vor fi alocate în acest scop.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite