Putin şi Albert al II-lea, în Tuva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus şi principele de Monaco s-au distrat într-o iurtă uigură Călătorie la nivel înalt. Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi principele Albert de Monaco s-au dus într-o

Preşedintele rus şi principele de Monaco s-au distrat într-o iurtă uigură

Călătorie la nivel înalt. Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi principele Albert de Monaco s-au dus într-o vizită în republica rusă Tuva (la frontiera cu Mongolia). Cei doi s-au întâlnit duminică în castelul Peterhof, situat la 25 de kilometri de Sankt Petersburg. A doua zi, ei au abandonat fastuosul palat imperial, îndreptându-se la bordul avionului prezidenţial spre Kysil, capitala Tuvei. De aici, au luat elicopterul până într-o insulă de pe lacul Tere-Khol, cunoscută pentru ruinele imperiului mongol, de secol VIII, care se găsesc aici.

Camerele canalelor de televiziune ruse i-au surprins pe preşedintele Putin şi principele Albert de Monaco în ţinute neprotocolare, glumind şi luând ceaiul într-o iurtă. Pe insulă, cei doi înalţi vizitatori au poposit la fortăreaţa Por-Bazhín din secolul VIII.

Duminică, preşedintele rus i-a mulţumit oaspetelui său pentru sprijinul în desemnarea oraşului rus, Soci, ca gazdă a Jocurilor Olimpice din 2014. "Sprijinim mereu iniţiativele dumneavoastră în favoarea mediului ambiant", a spus Putin, amintind că strămoşul lui Albert al II-lea a fost primit la Peterhof, în 1913, de către ultimul ţar rus, Nicolae al II-lea.

La o partidă de pescuit în Siberia

După vizita din insulă, Putin şi Albert de Monaco au plecat cu elicopterul pe malurile râului siberian Enisei. Au coborât şi au pornit la pescuit pe o plută. Au parcurs 48 de kilometri de-a lungul apelor repezi ale fluviului.
De două ori pluta s-a împotmolit, din cauza pietrelor, şi pescarii de rang înalt au trebuit s-o împingă. Preşedintele Rusiei şi principele de Monaco au vizitat locuinţa unei familii creştine de rit vechi, compusă din tată, mamă, nouă copii de sex masculin, cu soţiile lor, şi cinci fiice, cu soţii lor, care aveau la rândul lor copii. Ei trăiesc în zonă de multă vreme.

Putin şi Albert al II-lea au pescuit, dar au prins puţin peşte. Numai doi dintre peşti au fost mai mari. Înainte de a pleca în călătoriile din Siberia şi Tuva, principele de Monaco a admirat cele 64 de fântâni arteziene şi cascada construită la începutul secolului XVIII, la Palatul ţarilor Peterhof.

Albert de Monaco, sprijinit de ruşi

În aprilie 2006, cercetătorii ruşi l-au ajutat pe Albert al II-lea să realizeze o expediţie la Polul Nord. Obiectivul acesteia a fost să atragă atenţia asupra încălzirii climatice şi contaminării marine. Albert este preocupat şi de protecţia speciilor marine arctice, cum ar fi ursul polar alb.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite