Puşti româneşti AK-47, confiscate de la sediul Blackwater

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii federali americani au confiscat de la sediul controversatei companii de securitate Blackwater un număr de 22 de arme de foc, între care 17 puşti româneşti AK-47. Blackwater,

Agenţii federali americani au confiscat de la sediul controversatei companii de securitate Blackwater un număr de 22 de arme de foc, între care 17 puşti româneşti AK-47.

Blackwater, cea mai mare firmă privată de securitate care operează în Irak, este anchetată pentru implicarea sa, în septembrie 2007, într-un incident din Bagdad soldat cu moartea a 17 civili.

Compania, cu sediul în Moyock (Carolina de Nord), este bănuită şi de contrabandă cu arme, însă neagă acuzaţia.

Anchetă federală

Percheziţia a fost efectuată în cadrul unei anchete care urmăreşte să stabilească dacă Blackwater a încălcat legislaţia federală, care interzice cumpărarea de puşti de atac automate în scopuri private.

O responsabilă a companiei, Anne Tyrrell, a precizat că Blackwater a semnat în 2005 un acord privind cumpărarea a 34 de arme automate - 17 AK-47 şi 17 Bushmasters - pentru biroul şerifului din Camden County.

Şeriful Tony Perry a devenit proprietarul oficial al armelor, însă companiei i s-a permis să le păstreze în depozitul propriu. Acordul prevede ca armele să fie ţinute "sub cheie", fără a preciza dacă Blackwater le poate folosi. Tyrrell a subliniat că acordul este perfect legal.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite