Protestele se extind în Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că autorităţile saudite au interzis manfestaţiile în oraş şi au deschis „punga“ cu bani pentru a-şi asigura liniştea, tot au loc demonstraţii de protest în câteva localităţi din Arabia Saudită.

Ministerul de Interne avertizase că forţele de securitate sunt autorizate să intervină pentru a asigura respectarea legii. Interdicţia intervine după ce un grup de utilizatori Facebook a chemat pentru 11 martie la o „Zi a Mâniei", în care protestatarii să ceară reforme politice, eliberarea deţinuţilor politici, mai multe locuri de muncă şi mai multe libertăţi.

Ieri, mai mulţi martori, citaţi de presa internaţională, au declarat că 40 de femei care protestau într-un oraş din estul ţării ar fi fost băute şi apoi arestate, în faţa unei clădiri guvernamentale din oraşul Dammam. Ele cereau eliberarea rudelor lor închise din 1996 în urma atentatului de la Khobar, în care au murit 19 soldaţi americani.

Vineri, câteva sute de persoane au manifestat în oraşul al-Hufuf, din estul ţării, o regiune bogată în petrol, pentru a cere eliberarea unui predicator şiit, şeicul Tufik al-Aamer.

O manifestaţie similară s-a derulat în oraşul al-Qatif, înainte de a fi dispersată fără incidente de poliţie, potrivit martorilor. Şi la Riyadh, cel puţin trei persoane au fost arestate după ce au repetat sloganuri ostile monarhiei, la ieşirea dintr-o moschee, conform martorilor. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite