Protestele de pe Wall Street ajung la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de pacifişti, ecologişti şi simpatizanţi ai mişcării ,,Occupy Wall Street" se pregătesc să proteseteze la Washington, faţă de războiul din Afganistan, „maşinăria capitalistă" şi încălzirea globală.

Sute de americani marchează împlinirea a zece ani de la începerea războiului în Afganistan prin acţiuni de protest. Protestatarii, pacifişti, ecologişti, fosti combatanţi susţin că fac parte din mişcarea „Încetaţi maşinăria, creaţi o nouă lume!".

Saci de dormit în Piaţa Libertăţii

Protestatarii şi-au instalat cartierul general, inclusiv saci de dormit, în Piaţa Libertăţii, situată între Capitoliu, Casa Albă şi Departamentul Trezoreriei. „Este un an de când lucrăm la acest miting, cu mult înaintea mişcării Occupy Wall Street. Dar mobilizarea lor a simplificat-o pe a noastră: ne inspirăm reciproc", a declarat Lisa Simeone, una dintre organizatoare. Aproape 150 de asociaţii din ţară li s-au alăturat activiştilor pentru Pace.

Dezamăgiţi de guvernanţi

„Oamenii din această ţară sunt dezamăgiţi"", explică reverendul Bruce Wright, unul dintre organizatorii mişcării din Florida. „Suntem aici în numele oamenilor simpli, pentru a ne cere drepturile economice universale: dreptul de a avea un acoperiş deasupra capului, o meserie, un acces gratuit la sănătate".

Primăvara americană

„Avem şi noi primăvara noastră americană.Ca şi în Africa de Nord, în Spania sau chiar în Grecia, suntem aici pentru a cere o lume justă şi durabilă", a adăugat el.
Numeroşi experţi consideră că Războiul din Afganistan este un eşec, După un deceniu, ţara nu este stabilizată, trupele NATO fac faţă cu greu luptei de gherilă dusă de talibani.

Protestele împotriva bancherilor care au pus economia americană în pericol continuă pe Wall Street, New York. Poliţia americană a intervenit violent pentru a dispersa mulţimea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite