Protestele de la Cairo s-au soldat cu un mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un manifestant în vârstă de 19 ani a fost ucis azi-dimineaţă la Cairo, în timpul unor confruntări între poliţia egipteană şi militanţii care blocau intrarea în sediul Guvernului, a anunţat o sursă medicală, citată de AFP.

Aceasta este prima victimă după două zile de acalmie în capitala egipteană.
Incidentul s-a produs în jurul orei locale 7.00 (7.00 ora României), când forţele de ordine au atacat cu grenade lacrimogene manifestanţii ostili puterii militare, care au campat toată noaptea în faţa sediului Guvernului, pentru a protesta faţă de nominalizarea unui nou prim-ministru de către armată.
Manifestanţii au primit întăriri din piaţa Tahrir şi au reacţionat aruncând pietre şi cocteiluri Molotov.
Potrivit unor martori, tânărul a fost lovit de un vehicul al forţelor de securitate.
Victima a murit „în urma unei hemoragii cauzate de multiple fracturi la bazin, probabil provocate de un contact cu un vehicul greu“, a declarat o sursă medicală, sub acoperirea anonimatului.
Calmul a revenit ulterior în faţa sediului Guvernului, unde zeci de tineri îşi continuau protestul.

Piaţa Tahrir, sub "ocupaţia" protestatarilor

Mii de egipteni ocupă piaţa emblematică Tahrir de peste o săptămână, pentru a cere plecarea de la putere a Consiliului Suprem al Forţelor Armate, acuzat că vrea să-şi menţină controlul asupra ţării şi că perpetuează politica de represiune a fostului regim. Incidentul de sâmbătă a intervenit cu 48 de ore înainte de primele alegeri de la înlăturarea regimului lui Hosni Mubarak, alimentând temerile că scrutinul va fi marcat de violenţe.
Ieri, puterea militară l-a numit pe Kamal el-Ganzuri, în vârstă de 78 de ani, în postul de prim-ministru, înlocuindu-l pe Essam Sharaf, care a demisionat. Dar alegerea acestui fost şef de Guvern din perioada lui Mubarak a fost imediat respinsă de mulţimea din piaţa Tahrir.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite