Proteste faţă de Tratatul de la Trianon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al doilea an, în Ungaria, ca urmare a unei decizii a Parlamentului de la Budapesta, se marchează aniversarea semnării Tratatului de pace de la Trianon de după Primul Război Mondial.

În capitală, Mişcarea de Tineret a Celor 64 de Comitate a organizat o demonstraţie de protest. Cei aproximativ 1.500 de participanţi care purtau drapele, roşii-albe (aşa-numitele steaguri cu dungi Arpad) şi ale mişcării "Jobbik" s-au deplasat la ambasadele Serbiei, României şi Slovaciei ca să-şi exprime "nemulţumirea faţă de antimaghiarismul ce domină în părţile de ţară răpite", a relatat cotidianul "Nepszabadság". În faţa ambasadelor, participanţii au scandat:"Să piară Trianonul".

Miting la VersailLes

Lászlo Toroczkai, preşedintele organizaţiei, a declarat că "4 iunie nu poate fi Ziua solidarităţii naţionale, iar Trianonul nu se poate rezolva prin acordarea dublei cetăţenii. Nu putem renunţa la niciun petec de pământ maghiar", a mai spus el. Asociaţia Mondială a Maghiarilor a organizat un miting de protest în faţa Palatului Trianon din Versailles. Au participat aproximativ 150 de persoane, din Ungaria şi din state vest-europene, inclusiv un grup de 15 oameni care fac parte din Garda Naţională Ungară. S-a propus să se strângă semnături pentru iniţierea unui referendum vizând "reanalizarea problemelor dictatului de la Trianon" şi s-a strigat şi aici "Să piară Trianonul".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite