Protestatarii thailandezi distrug un spital - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre devastarea unui spital în Thailanda, pregătirile din şcolile din China sau încetarea din viaţă a lui Gerry Ryan. Printre alte subiecte, în Kathmandu sunt programate proteste majore, iar Putin vrea fuziunea companiilor de gaze rusăşi ucraineană.

Protestatarii thailandezi distrug un spital. Un spital important din Bankok a evacuat sute de pacienţi vineri şi a închis toate serviciile de urgenţă după ce o parte din protestatarii antiguvernamentali, unii având beţe, au forţat intrarea în spital şi l-au devastat. Aceştia susţin că erau în cautarea unor soldaţi care se ascundeau în spital, scrie The New York Times. Oamenii care campează în apropiere şi-au cerut scuze pentru cei care au intrat în spital şi au precizat că se disptanţează de aceştia, care sunt consideraţi o ruşine pentru mişcarea din Thailanda.

Şcolile din China sunt pregătite pentru alte atacuri.
Grădiniţele şi şcolile primare din China şi-au îmbunătăţit securitatea în urma atacurilor care au avut loc în ultima perioadă în ţară. Violenţele au fost îndreptate împotriva copiilor şi a profesorilor, potrivit CNN. Execuţia unui fost doctor care a înjunghiat opt copii mortal şi a rănit alţi cinci la o şcoală primară în estul Chinei săptămâna trecută a generat îmbunătăţirea securităţii.

Irlanda plânge moartea lui Gerry Ryan.
Unul dintre cei mai buni oameni de radio din Irlanda a fost găsit mort în apartamentul său din Dublin, potrivit Associated Press. Gerry Ryan, în vârstă de 53 de ani, locuia singur din 2008, când s-a despărţit de soţia sa. Oficialii încă nu au făcut publică cauza morţii vedetei irlandeze. Din 1988 Ryan, un pionier în radio pirat din Dublin, avea propria emisiune matinală la postul naţional RTE.

Proteste majore programate în Kathmandu. Primul ministru al Nepalului, supus unor presiuni de maoişti, a anunţat că este dispus să îşi înainteze demisia dacă acest lucru ajută la elaborarea unei noi Constituuţii, anunţă UPI. Mii de maoişti intenţionează să iasă în stradă în kathmandu sâmbătă. Grupul ameninţă de asemenea şi cu o grevă la nivel naţional.

Putin vrea fuziunea companiilor de gaze rusă şi ucraineană.
Primul ministru rus Vladimir Putin a sugerat vineri o fuziune a companiei ruseşti Gazprom cu Naftogazul din Ucraina. Dacă această mişcare reuşeşte, reţeaua strategică de conducte a Ucrainei se va afla sub controlul Kremlinului, scrie the New York Times. Putin a şocat multe persoane, printre care şi oponentul său ucrainean, cu această sugestie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite