VIDEO Protestatarii au incendiat Bangkok-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin şase persoane au murit şi alte 58 au fost rănite, ieri, în timpul confruntărilor dintre opozanţii guvernului thailandez („cămăşile roşii“ –  fidele fostului premier, Thaksin Shinawatra) şi armată, care a lansat o operaţiune de dispersare a manifestanţilor din centrul capitalei, relatează Reuters. Printre victime se numără şi un fotoreporter italian, rănit mortal în abdomen.

VEZI VIDEO AICI şi AICI!

Potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului, Panitan Wattanayagorn, operaţiunea armatei a permis preluarea controlului unor cartiere-cheie, precum intersecţia Rajaprasong şi districtul Lumpini pe care „cămăşile roşii" le ocupau de şase săptămâni.

Principalii lideri ai „cămăşilor roşii" - care cer anticipate, nerecunoscând legitimitatea actualului premier, Abhisit Vejjajiva - s-au predat pentru a evita o baie de sânge.

Decizia lor a provocat însă un haos pe care forţele de ordine nu l-au anticipat. Circa 20 de clădiri au fost incendiate, printre care Bursa din Bangkok, sediul postului tv Channel 3, unde erau blocate aproximativ 100 de persoane, şi Central World, al doilea centru comercial din Asia de Sud-Est.

Starea de asediu, instaurată în Bangkok de la începutul săptămânii, a fost extinsă la 21 de provincii, cele mai multe din nordul Thailandei, fieful „cămăşilor roşii".

De la ora locală 20.00 (16.00, ora României) au fost impuse restricţii de circulaţie. De la aceste restricţii au fost exceptaţi străinii şi thailandezii care trebuiau să plece neapărat de pe aeroportul Bangkok.

Mass-media, cenzurată

Guvernul le-a ordonat tuturor posturilor de televiziune să difuzeze „programe speciale".

Jurnaliştii de la mai multe ziare, printre care „Bangkok Post" şi „Nation", au evacuat birourile, după ce au primit ameninţări de la protestatari, care i-au acuzat de relatări părtinitoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite