Protestatarii “Occupy Wall Street” se mută în casele confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că este din ce în ce mai dificil să-şi instaleze tabăra în locurile publice, protestatarii din mişcarea "Occupy Wall Street" încep să se mute în casele confiscate de bănci.

Aceasta semnalează o schimbare de tactică a protestatarilor împotriva bogăţiei şi inegalităţii sociale. Poliţia a făcut deja câteva arestări, însă rămâne de văzut cum vor reacţiona autorităţile la această nouă tactică, scrie presa americană.
Protestatarii au organizat mitinguri, marţi, în peste 25 de oraşe americane, în numele americanilor care sunt ameninţaţi cu evacuarea din case din cauză că nu mai reuşesc să-şi plătească ratele.

La Atlanta, protestatarii au organizat un miting zgomotos în faţa unui tribunal, folosind fluiere şi sirene, pentru a perturba o licitaţie la care erau vândute casele confiscate. La New York, ei au mărşăluit printr-un cartier rezidenţial din Brooklyn cu pancarte pe care scria: "Confiscaţi casele băncilor, nu ale oamenilor!" Protestatarii din sudul Californiei s-au solidarizat cu o familie de şase persoane care cerea înapoi casa de care fusese deposedată cu şase luni în urmă.

"E clar că lupta este împotriva băncilor, iar protestele Occupy se referă la ocuparea spaţiilor. Aşa că ocuparea unui spaţiu care ar trebui să aparţină unui proprietar dar aparţine băncii pare următorul pas logic", a declarat Jeff Ordower, unul dintre organizatorii protestului "Occupy Homes" ("Ocupaţi Casele").

Milioane de case au fost confiscate în SUA după izbucnirea crizei imobiliare, în 2008.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite