Propunere: banderole şi microcipuri pentru străinii din Finlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Helena Eronen, asistenta unui deputat din partea partidului naţionalist 'Adevăraţii finlandezi', a avansat iniţiativa introducerii în Finlanda a unor însemne speciale pe braţ pentru toţi străinii.

Într-un articol publicat miercuri pe blogul său de pe portalul naţionalist Uusi Suomi, ea susţine că în acest mod va fi facilitată munca poliţiei şi se vor elibera resurse umane, deoarece poliţiştii nu vor mai trebui să solicite în fiecare caz în parte prezentarea documentelor de identitate.

Între altele, scrie miercuri într-un comentariu ziarul finlandez Turun Sanomat, Eronen propune ca fiecare naţionalitate să aibă banderole de culori diferite, cu însemne distinctive.

Banderole ar trebui să poarte, în opinia acesteia, şi suedezii din Finlanda, precum reprezentanţii minorităţilor sexuale. Pentru aceştia din urmă, banderolele ar trebui să fie de culoarea curcubeului. Ea mai propune în articolul său implantarea unor microcipuri tuturor străinilor care vin în Finlanda.

Articolul controversat, care a provocat un întreg scandal după ce presa a început să comenteze iniţiativele cuprinse în acesta, a fost eliminat miercuri seara de pe portalul amintit.

În timpul celui de-al doilea război mondial, naziştii germani, sub ameninţarea cu moartea, îi obligau pe reprezentanţii diferitor categorii ale populaţiei care nu aparţineau rasei ariene să poarte banderole sau alte însemne de identificare pe braţ.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite