Bulgaria: Proprietarii unui trust media, acuzaţi de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii unui dintre cele mai mari grupuri de presă din Bulgaria au fost acuzaţi marţi de Parchet de spălare de bani, evaziune fiscală şi fraudă în acte. Liubomir Pavlov şi Ognian Donev sunt proprietarii ziarelor „Trud“ şi „24 Ceasa“ care până în urma cu câţiva ani au fost deţinute de grupul german WAZ Mediengruppe.

Procuratura a formulat trei acuzaţii la adresa preşedintelui Grupului media "Bulgaria", Liubomir Pavlov: spălare de bani, fals în documente şi declaraţii false. Celălalt proprietar al grupului media este acuzat doar de spălare de bani.

Potrivit surselor din Procuratură, au fost adunate probe care demonstrează că prin declaraţii false Liubomir Pavlov i-a permis partenerului său de afaceri, Ognian Donev, să primească 43% din acţiunile grupului media. Ulterior, 40% din acţiunile dobândite au fost returnate lui Pavlov, ceea ce înseamnă spălare de bani, deoarece tranzacţia a fost realizată prin intermediul unor documente false.

Cei doi vor fi cercetaţi în libertate în schimbul unei cauţiuni de 25.000 de euro. Parchetul a anunţat că va investiga modul în care Pavlov şi Donev au achiziţionat trustul de presă. În faţa ziariştilor, Pavlov a calificat acuzaţiile care i se aduc drept „o glumă", iar avocatul lui a spus că acestea sunt absurde.

Punerea sub acuzare a celor doi proprietari, vine la doar patru zile după ce ziarul Presa, aparţinând unui grup rival, a publicat o înregistrare audio care ar putea să-l discrediteze pe Liubomir Pavlov.

Înregistrarea, a cărei autenticitate urmează să fie dovedită, reflectă o conversaţie interceptată între Pavlov şi o persoană necunoscută în cadrul căreia patronul media afirmă că aşteaptă să fie acuzat de parchet, dar că nu se teme pentru că „niciun procuror nu va îndrăzni să mă atingă cu degetul".

Pavlov se mai laudă că foloseşte ziarele pe care le deţine pentru trafic de influenţă şi pentru a exercita o presiune asupra oamenilor politici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite