Procurorul suedez asigură că nu vrea să îl expulzeze pe Assange în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul suedez însărcinat cu ancheta pentru viol contra fondatorului lui WikiLeaks, Julian Assange, arestat marţi la Londra, a dat asigurări că nu are nicio intenţie să îl extrădeze pe australian în Statele Unite, odată acesta ajuns în Suedia.

"Eu nu am emis un mandat de arestare european contra lui pentru ca el să fie extrădat în Statele Unite", a declarat marţi procurorul Marianne Ny într-o conferinţă de presă la Göteborg, în sud-vestul Suediei, potrivit Agerpres.

"Ancheta penală nu are nicio legătură cu WikiLeaks. Aceasta îl vizează personal pe Assange", a mai spus procurorul.

Duminică, dna Ny a explicat pentru AFP că Julian Assange nu ar putea fi extrădat din Suedia în Statele Unite atât timp cât el ar fi vizat prin procedura judiciară suedeză. În timp ce avocaţii evocau 'motivaţii politice' la mandatul de arestare suedez contra lui Assange, ea a dat asigurări că nu a făcut obiectul 'niciunei presiuni politice de niciun fel', calificând ancheta sa drept 'complet independentă' ce se derulează 'normal'.

Avocaţii suedezi şi britanici ai australianului au spus cu toţii că se vor opune oricărei tentative de extrădare din Marea Britanie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite