Priorităţile guvernului Zubkov: petrolul, industria militară şi corupţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii Dumei de Stat au votat în număr covârşitor pentru numirea lui Viktor Zubkov în funcţia de premier al Rusiei. El a obţinut 381 de voturi pentru şi doar 47 împotrivă.

Deputaţii Dumei de Stat au votat în număr covârşitor pentru numirea lui Viktor Zubkov în funcţia de premier al Rusiei. El a obţinut 381 de voturi pentru şi doar 47 împotrivă.

Priorităţile noului prim-ministru sunt: dezvoltarea sectoarelor tradiţional importante în Rusia, cum ar fi industria aviatică şi cea navală, o economie inovatoare şi lupta împotriva corupţiei. Rusia trebuie să obţină un profit mai mare din sectoarele gazului şi petrolului, a declarat Viktor Zubkov. El mai urmăreşte relansarea industriei militare ruse pe care o consideră obiectiv strategic.

Noul premier a anunţat că va înfiinţa un departament special de luptă împotriva corupţiei. "Dacă există ceva care poate distruge Rusia, este lipsa de profesionalism şi corupţia", a declarat Zubkov în faţa deputaţilor din Camera inferioară a parlamentului rus.

Şeful marinei militare ruse, demis din cauza unei decoraţii americane

Preşedintele Putin l-a demis pe comandantul marinei ruse, iar presa sugerează că ofiţerul ar fi nemulţumit Kremlinul pentru că a acceptat o decoraţie din partea SUA în luna august, fără a cere permisiunea. Potrivit "The Moscow Times", amiralul Vladimir Masorin nu a respectat practica obişnuită şi nu i-a cerut permisiunea ministrului apărării, Anatoli Serdiukov, înainte de a accepta Legiunea de Merit.

În luna februarie, Putin l-a numit în funcţia de ministru al apărării, în locul lui Serghei Ivanov, pe un oficial puţin cunoscut din Sankt-Petersburg Serdiukov. Acesta este ginerele noului premier propus de Putin, Viktor Zubkov. Cotidianul "Kommersant" sugerează că Serdiukov curăţă ministerul de ofiţeri loiali lui Ivanov, iar următorul pe listă ar fi şeful Statului Major al armatei, Iuri Baluievski.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite