Prinţul Philip al Marii Britanii a fost externat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, a părăsit luni dimineaţă spitalul din oraşul scoţian Aberdeen, unde a fost internat timp de cinci zile, din cauza reapariţiei infecţiei urinare pe care a contractat-o în luna iunie, informează AFP.

Ducele de Edinburgh a ieşit pe picioarele sale, cu puţin timp înainte de ora 10.00 GMT, pentru a urca într-un automobil condus de un şofer particular, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune britanice.

Prinţul Philip, zâmbitor, a salutat personalul spitalului, reunit pe peluza din faţa clădirii pentru această ocazie.

Prinţul nu a primit vizite în timpul spitalizării sale, pentru a fi menajat, însă a păstrat contactul cu rudele şi apropiaţii săi prin telefon.

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 91 de ani, a fost spitalizat miercuri, în timpul vacanţei pe care o petrecea cu o parte a familiei regale la reşedinţa de vară a suveranei britanice, la castelul Balmoral din Scoţia.

Aceasta a fost cea de-a treia internare în ultimele opt luni pentru soţul reginei Elizabeth a II-a.

În decembrie 2011, prinţul Philip a fost operat de urgenţă, pentru o arteră coronariană obstrucţionată, o intervenţie care l-a împiedicat să participe la sărbătorile tradiţionale de Crăciun cu familia regală. Prinţul şi-a reluat destul de repede după aceea angajamentele oficiale, reducând totuşi numărul acestora.

Soţul suveranei britanice a contractat această infecţie urinară în luna iunie, după ce a petrecut mai multe ore sub ploaie, rezistând cu stoicism în picioare, în timpul impresionantei parade nautice ce a fost organizată pe Tamisa pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a.

Această maladie, relativ curentă la persoanele în vârstă, l-a obligat să se interneze pentru cinci zile, împiedicându-l astfel să participe la restul evenimentelor programate în onoarea soţiei sale.

Palatul Buckingham a rămas foarte discret în legătură cu cea mai recentă spitalizare, limitându-se să anunţe, joi, că prinţul "reacţionează bine la tratament" şi că va "mai petrece probabil în spital câteva zile în plus".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite