Prinţul Harry, pilot militar în zona fierbinte a Afganistanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printul Harry a ajuns la Camp Bastion, în provincia Helmand din sudul Afganistanului, incepand serviciul său militar de patru luni, ca un pilot de elicopter Apache, în cadrul Ministerului Apărării din Marea Britanie, potrivit English.news.cn.

Cunoscut sub numele de Căpitanul Țara Galilor în armată, prinţul Harry va lucra la Grupului Comun de Aviație (JAG), care oferă sprijin Forței Internațională de Asistență de Securitate (ISAF), precum și forțele afgane care operează în zona Comandamentului Regional (Sud-Vest).

Cantonat la Bastion, cea mai mare bază militară din coaliție prezentă în Afganistan, escadrila sa va efectua operaţiuni de supraveghere, descurajare și, atunci când este necesar, atacuri de luptă, precum și escortă pentru alte aeronave, în conformitate cu MOD.

Căpitanul Țara Galilor calificat ca şi co-pilot, în luna februarie a acestui an, face parte din 3 Regimentul Army Air Corps, o parte din Brigada 16 Air Assault, pentru a acumula mai multă experiență de zbor și a putea să opereze exerciţii pe aeronave.

MOD a declarat că prezenţa lui Harry a fost planificată îndelung, iar ameninţările la adresa lui şi a celor din jur au fost bine evaluate.

Comandant al JAG, "Jock" Căpitanul Gordon RN, a declarat: "Lucrând alături de colegii săi în escadron, el va avea o sarcină dificilă și solicitantă și trebuie să meargă mai departe cu atribuțiile sale, concentrându-se asupra misiunii de sprijin pentru forțele coaliției pe pământ."

Marea Britanie a pierdut 425 de militari, fiind implicată în operațiunea militară din Afganistan din 2001. Există încă 9000 oameni reprezentând trupe britanice în Afganistan, a doua mare forță străină, după Statele Unite

Marea Britanie a planificat să-și retragă cea mai mare parte a soldaţilor din această ţară, începând cu anul 2014.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite