Prințul Philip al Marii Britanii va rata Jubileul pentru că are infecție urinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prințul Philip al Marii Britanii se află la spital, după ce a fost diagnosticat cu infecție urinară. Starea de sănătate a prințului consort nu va afecta, însă, evenimentele dedicate Jubileului de Diamant al Reginei.

Prințul Philip a fost dus la spital, luni, cu o infecție urinară. El primește tratamentul în spital și nu la Palatul Windsor ca măsură de protecție, notează Daily Mail.

Boala prințului nu are nicio legătură cu evenimentele la care a participat, duminică, familia regală, pe râul Tamisa, unde au trebuit să stea timp de patru ore în ploaie, alături de regină.

Un comunicat de presă transmis de palatul Buckingham scuză absența Prințului Phillip și exprimă dezamăgirea acestuia că nu va putea lua parte la Concertul organizat cu ocazia Jubileului, care va avea loc în această seară și nici la evenimentele de mâine.

Regina va participa în continuare la evenimentele Jubileului, în acordul cu programul stabilit. La fel va face și restul familiei regale.

Prințul Philip, în vârstă de 90 de ani, ar urma să își sărbătorească cea de-a 91-a aniversare duminica viitoare.

„Ducele de Edinburgh a fost dus, în această după-amiază, la Spitalul Edward al VII-lea din Londra ca măsură de precauție după ce a fost diagnosticat cu infecție urinară. Ducele este, în acest moment sub tratament", a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite