Prinţul Charles, "regele" imobiliarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi poziţia sa socială îi asigură o viaţă din care nu îi lipseşte nimic, prinţul Charles a hotărât să mai facă un ban în plus din afaceri imobiliare. În ultimii şapte ani, fiul

Deşi poziţia sa socială îi asigură o viaţă din care nu îi lipseşte nimic, prinţul Charles a hotărât să mai facă un ban în plus din afaceri imobiliare. În ultimii şapte ani, fiul reginei Elisabeta a II-a a câştigat 271 milioane de lire sterline de pe urma speculaţiilor imobiliare.

Ducatul Cornwall, care se îngrijeşte de veniturile sale, a cumpărat, vândut şi renovat o duzină de proprietăţi, ceea ce a condus la un profit de 43 de milioane. Afacerile au fost extrem de diverse, de la vânzarea unei străzi cu magazine în valoare de 30 de milioane de lire la cea a unui teren agricol de 40.000 de lire sterline. S-au mai plătit două milioane de lire sterline pentru construirea unui teren de cricket.

12,8 milioane de lire, în 2007

1,3 milioane de lire sterline au fost cheltuite, în 2006, pentru confortul lui Charles şi al Camillei pe proprietatea din Llwynywormwood.

Organismul ce întreţine prinţii a fost creat în anul 1337 de către Edward al III-lea pentru fiul său cel mare şi are ca principal scop să furnizeze un venit moştenitorului la tron.

Suma câştigată în 2007, cifrată după impozitare la 12,8 milioane de lire sterline, este folosită de prinţul Charles pentru cheltuielile sale, pentru activităţile de caritate şi pentru a-i susţine financiar pe William şi Harry. Proprietăţile sale cuprind 54.521 de hectare în 23 de ţări şi au fost evaluate la 647 de milioane de lire sterline.

54 de mii de hectare însumează proprietăţile prinţului răspândite în 23 de ţări

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite