Principalii comandanţi ai Forţelor Aeriene au fost demisi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a unor erori care au periclitat securitatea nucleară a SUA, secretarul american al Apărării, Robert Gates, i-a demis pe secretarul Forţelor Aeriene, Michael Wynne, şi pe şeful

Ca urmare a unor erori care au periclitat securitatea nucleară a SUA, secretarul american al Apărării, Robert Gates, i-a demis pe secretarul Forţelor Aeriene, Michael Wynne, şi pe şeful Statului Major, generalul Michael Moseley. "Principalii lideri civil şi militar vor pleca", a declarat un ofiţer militar de rang înalt.

Aceste demiteri intervin după tensiunile dintre Forţele Aeriene şi Pentagon pe tema priorităţii cheltuielilor şi alte probleme. Un oficial din domeniul apărării a făcut o legătură directă între decizia lui Gates şi rezultatele unei anchete privitoare la transmiterea din greşeală, în 2006, a unor siguranţe de rachete nucleare către Taiwan.

Erori care au stupefiat opinia publică americană

De altfel demisiile principalilor comandanţi ai Forţelor Aeriene din SUA vin după o serie de incidente stânjenitoare. La 31 august 2007, un bombardier B52 al armatei aerului a survolat SUA înarmat din greşeală cu şase focoase nucleare. În urma acestui incident fără precedent, care a stupefiat opinia publică americană, nu mai puţin de 70 de oameni (între care trei colonei si un locotenent-colonel) au primit diferite sancţiuni administrative. Totodată, Robert Gates a ordonat o ancheta - care a fost finalizată luna trecută - si a cerut Forţelor Aeriene si Marinei sa inventarieze toate echipamentele si materialele nucleare sau legate de acest domeniu. Se pare ca ar mai fi existat şi alte erori, pe care Pentagonul prefera sa nu le dea publicitaţii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite