Primul preot homosexual din Malaezia, ţară unde homosexualitatea este pedepsită cu închisoarea, se va căsători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul preot homosexual care şi-a recunoscut sexualitatea în mod public se va căsători cu partenerul său la New York de Ziua Independenţei, după o lună după ce acolo a fost legalizată căsătoria între aceleaşi sexe. În Malaezia, ţara de unde provine preotul, homosexualitatea este pedepsită cu 20 de ani închisoare.

Preotul Boon Lin Ngeo, 41 de ani, se va căsători cu partenerul său, Phineas Newborn III, 47 de ani, producător pe Broadway. Cei doi au ales Ziua Independenţei pentru a le aminti celorlalţi că "trebuie să luptăm pentru drepturile noastre şi să fim independenţi de toate tipurile de oprimare", după cum a spus Ngeo.

Căsătoria dintre cei doi va fi legalizată în New York, însă petrecerea pentru familie şi prieteni va avea loc peste un an, în Malaezia, potrivit CNN.

În ţara natală a celor doi, homosexualitatea este considerată încălcarea Codului Penal şi este pedepsită cu 20 de ani de închisoare sau cu biciuirea.

Atât Ngeo, cât şi Newborn, se află la a doua căsătorie, ambii cu femei, iar Newborn are o fată din mariajul anterior.

"Mulţi homosexuali, din cauza prejudecăţilor şi a discriminării, se ascund în căsătorii heterosexuale din cauza presiunii sociale şi a familiei. Aşa că duc o viaţă dublă. Nu este bine pentru nimeni. Multe persoane au avut de suferit din cauza acestei discriminări", a declarat Ngeo.

Fosta soţie a lui Ngeo, cu care acesta a rămas bun prieten după divorţ, l-a încurajat să se bucure de viaţă şi să îşi recunoască homosexualitatea.

În 1998, după doi ani de căsnicie, Ngeo a plecat în Statele Unite pentru a studia sociologia şi religia la Universitatea din Wisconsin-Stevens Point.

"A fost o experienţă care mi-a deschis ochii. Am început să privesc creştinismul şi Biblia din noi perspective şi mi-am dat seama că există multe feluri prin care oamenii înţeleg Biblia", a mai spus Ngeo.

Ngeo a publicat în 2006 cartea "Este acum viitorul? Un homosexual asiatic îşi lansează jurnalul".

Ngeo a declarat că nu crede că creştinismul este împotriva homosexualilor: "Este doar interpretarea diferită a unor fundamentalişti creştini. Biblia a fost folosită pentru a justifica homofobia în acelaşi mod în care a fost utilizată pentru a justifica sclavia sau persecutarea celor care nu sunt de acord cu biserica."

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite