Primul partid islamist, înfiinţat în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi lideri religioşi libieni au anunţat la Benghazi înfiinţarea primului partid islamic din Libia, care urmăreşte, potrivit lor, să participe la construcţia unui nou stat libian, avînd la bază Sharia (legea islamică).


Partidul Reformei şi Dezvoltării (PRD) a fost format sâmbătă la Benghazi. Formaţiunea este prezidată de un fost membru al confreriei islamiste Fraţii Musulmani, Khaled al-Werchefani.

Oficiali din cadrul Fraţilor Musulmani au asistat la lansarea partidului, dar noua formaţiune politică „nu depinde de niciun grup în mod special", afirmă comunicatul formaţiunii, citat de AFP.

PRD este „un partid islamist care promite să respecte principiile Sharia" şi intenţionează să lucreze în vederea înfiinţării unui stat bazat pe instituţii, se mai arată în document.

„Intenţionăm să consacrăm unitatea naţională şi să construim un stat libian modern, civilizat şi dezvoltat, care să nu excludă şi nici să nu marginalizeze pe nimeni", a declarat pentru AFP al-Werchefani, adăugând că refuză tratativele cu formaţiunile politice aflate „în contradicţie cu Sharia", o aluzie la laici şi liberali.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite