Primul ministru rus, Dmitri Medvedev, acuzat de autorităţile georgiene că a intrat ilegal pe teritoriul Georgiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe din Georgia îl acuză pe şeful Executivului Rusiei, Dmitri Medvedev, de încălcarea legislaţiei georgiene, potrivit precizărilor făcute de reprezentanţi ai cercurilor diplomatice din această ţară.

Conform unor reprezentanţi ai cercurilor diplomatice georgiene, primul ministru rus, Dmitri Medvedev, a intrat ilegal pe data de 8 august pe teritoriul statului suveran Georgia, vizitând regiunea Ţhinvali, care s-a autoproclamat regiune autonomă, anunţă publicaţia electronică echo.msk.ru.


Ca urmare, şeful Executivului rus este acuzat că a încălcat legea georgiană privind teritoriile georgiene ocupate abuziv, adoptată în anul 2008, la scurt timp după războiul ruso-georgian.


Potrivit acestei legi, accesul pe teritoriul Abhaziei şi Osetiei de Sud dinspre Rusia este interzis. Cei care încalcă legea respectivă riscă amenzi sau închisoare.


Ministrul afacerilor externe din Georgia, Grigol Vaşadze, afirma într-o declaraţie anterioară că practica de a-i sancţiona pe cei care, de exemplu, pleacă în vacanţă în Abhazia, apoi sosesc în Georgia, nu este una normală.


Ministrul a mai adăugat că, potrivit autorităţilor georgiene, turişii ruşi sunt bineveniţi pe teritoriul Georgiei.


Oficialii de la Tbilisi acuză însă Rusia pentru faptul că a recunoscut independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite